rs.n1info.com

Brnabić: Nemoguće varati na biračkom spisku, svako može da ga pogleda

pre 6 dana
Foto: rs.n1info.com

Premijerka Ana Brnabić tvrdi da je nemoguće varati na biračkom spisku, jer je sve prevedeno u elektronski oblik.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je nemoguće "varati" na biračkom spisku, jer je "uveden centralni registar stanovništva koji se automatski ažurira, jer su sve matične knjige prevedene u elektronski oblik".

„Vi danas možete da imate apsolutni uvid u taj birački spisak.

Vi danas potpuno možete da proverite birački spisak, svako može da dođe da pogleda birački spisak i nema laži, nema prevare“, rekla je Brnabić za televiziju Hepi.

Opozicione stranke optužile su ranije vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) da naseljavanjem ljudi u Beogradu pripremaju krađu na predstojećim izborima, a prema njihovim podacima, za prvih pet meseci ove godine prebivalište u Beogradu prijavilo više od 28.

000 ljudi.

Zamenik direktora Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) Pavle Dimitrijević izjavio je u utorak da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ne objavljuje periodične izveštaje o promenama u biračkom spisku, iako je na to zakonom obavezno.

Dimitrijević je kazao agenciji Beta da nadležno ministarstvo ne preduzima ništa kako bi sve promene u biračkom spisku bile periodično dostupne svim gradjanima.

.