www.novosti.rs

NIŠLIJE SKINULE DUA LIPU: Lik pevačice koja zastupa stavove "velike Albanije" na "Puminoj" reklami nakratko se pojavio u Srbiji

pre 6 sati
Foto: www.novosti.rs

NAPUĆENE usne Dua Lipe teško da su Nišlije namamile u "Pumin" butik. I slabo upućenom potrošaču verovatno nisu mogli da promaknu stavovi i propaganda ove britanske pevačice poreklom iz Prištine koja godinama unazad zastupa ideje o "Velikoj Albaniji" i otcepljenju Kosova.

Kako se lik ove svetske zvezde, koja ne krije svoje velikoalbanske nacionalističke ideje, našao na reklamnom panou sportske radnje u Nišu - pitanje je koje je mučilo žitelje Niša, od kada su izlog prodavnice sportskog bredna "Puma" u niškom TC "Delta planet", kao i reklamne panoe u trgovini prekrile slike zgodne Albanke koja se proslavila u Velikoj Britaniji.

Neki od njih su se javili i našoj redakciji, želeći da skrenu pažnju na ovu vrstu nepravde.

- Verujem da "Puma" tu reklamu postavlja svuda po našoj zemlji, ali čudi da ne znaju njen stav prema Srbiji - rekao je čitalac "Novosti" u pismu našoj redakciji.

- Kako da neko ko aktivno i angažovano širi laži o našoj i albanskoj istoriji može da se pojavi na bilbordima koji krase domaće tržne centre? Na ovaj način ismeva se i omalovažava srpski narod i gura prst u oko, u vreme kada je status južne srpske pokrajine osetljiv.

Ako ne poštujemo sebe, zašto bi nas drugi poštovali! Prodavačice iz prozvanog lokala u Nišu kažu da su imali samo jedan slučaj da se mušterija požalila što baš Dua Lipa promoviše brend u Srbiji.

Kada smo, međutim, sugestije naših čitalaca i "Puminih" kupaca poslali na mejl Kompaniji "N - sport" koja je distributer ovog brenda za našu zemlju, odreagovali su munjevito.

Već od utorka ujutro "Puminu" prodavnicu i hol Tržnog centra krasi drugi lik.

- Najljubaznije vam zahvaljujemo na sugestiji i dobronamernoj kritici - rečeno nam je u "N-Sportu d.

o.

o".

- Marketinški vizual je deo globalne kampanje brenda "Puma", namenjen samo "Puma" prodavnicama, kao što je prodavnica u Nišu.

Vizual će biti promenjen.

Lipa je inače pre oko godinu i po tražila od kompanije "Epl" da se na mapama njihovih uređaja jasno vide granice Kosova i Palestine, okačila je fotografiju zastave "velike Albanije" na kojoj su granicama Albanije pridodati delovi Srbije, Crne Gore, Makedonije i Grčke.

Nakon toga je na društvenim mrežama pokrenuta žustra rasprava, reakcije mnogih javnih ličnosti, peticije pa i pozivi da se bojkotuje Lipina muzika.

PEVAČICA Dua Lipa već godinama na društvenim mrežama redovno objavljuje postove podrške nezavisnosti Kosova, gde je i živela neko vreme kao tinejdžerka.

Rođena je 1995.

godine u Londonu.

Roditelji su joj se 1992.

godine tamo preselili, bežeći od rata na prostoru bivše Jugoslavije.

Otac Dukađin Lipa bavi se marketingom, a član je i kosovskog benda "Oda", a majka Anesa radi u turizmu.

Dobitnica je značajnih nagrada u industriji zabave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije.